Subscribe:

Ads 468x60px

ad



Dołącz Do Grona Moich Znajomych Teraz Za Darmo i Zarabiaj :)
Dołącz do FutureNet! »»

środa, 24 lutego 2016

Alzheimer a olej kokosowy


Ten post będzie troszkę dłuższy ale proszę nie zniechęcajcie się i przeczytajcie go do końca.

Populacja chorych na Alzheimera rośnie w zastraszającym tempie…. co gorsza nie ma na tę chorobę leku. Nie pojawia się ona w naszych organizmach z dnia na dzień …. rozwija się latami. Jak już wspomniałam we wcześniejszym poście, dopadła również mojego tatę. Na podstawie własnych doświadczeń wiem jakie ona robi warzywo z człowieka, jak niszczy neurony w mózgu….. takiego człowieka trzeba pilnować 24 h na dobę bo nigdy nie wiadomo co zrobi. Kiedy rozmawiam ze swoimi znajomymi na temat tej choroby to okazuje się ,że prawie każdy ma w swojej bliższej czy dalszej rodzinie do czynienia z osobami chorymi na demencję. Udowodniono pozytywne działanie w takich przypadkach oleju kokosowego tylko pamiętajcie, że to musi być olej tłoczony na zimno (czyli virgin). Ja wiem, że do tego typu informacji można podchodzić sceptycznie, ale moim zdaniem nie należy z góry przekreślać ich znaczenia, tym bardziej, że problem demencji w mniejszym lub większym stopniu, pośrednio lub bezpośrednio może dotyczyć każdego z nas. Podstawowe znaczenie przy tego typu schorzeniach mają ciała ketonowe. Jako materiał energetyczny organizm ludzki wykorzystuje przede wszystkim węglowodany (cukry), są one podstawowym źródłem energii ale szybko są zużywane wtedy organizm sięga po tłuszcze . Niestety, nie jest to "paliwo" odpowiednie dla komórek mózgu. Potrzebują one czegoś innego. Tym czymś są ciała ketonowe wytwarzane z tłuszczy magazynowanych w wątrobie. Olej kokosowy (tłuszcz o średnich łańcuchach węglowych) jest trawiony odmiennie niż pozostałe tłuszcze – wątroba przekształca go bezpośrednio w ciała ketonowe. W normalnych warunkach, w ludzkim układzie krążenia nie ma ciał ketonowych. Pojawiają się w efekcie co najmniej kilkudniowej głodówki. W chorobie Alzheimera, neurony w określonych obszarach mózgu tracą zdolność do przyswajania glukozy i powoli obumierają. Proces ten ma miejsce na długo przed pojawieniem się widocznych symptomów. Gdyby wspomniane komórki mózgu miały dostęp do ciał ketonowych, mogłyby pozostać żywe i nadal funkcjonować. Dlatego proszę, brońcie się przed taką degradacją w mózgu póki to możliwe…. .im wcześniej tym lepiej…. i pamiętajcie olej kokosowy tylko i wyłącznie tłoczony na zimno.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

adtx