Subscribe:

Ads 468x60px

ad



Dołącz Do Grona Moich Znajomych Teraz Za Darmo i Zarabiaj :)
Dołącz do FutureNet! »»

piątek, 29 kwietnia 2016

Drożdżowe ciasto + mocna herbata


Świeże ciasto drożdżowe z kruszonką albo świeży pączek z różanym nadzieniem i do tego herbata – podwieczorek marzenie, prawda?

   Prawda, ale nie razem. A jeżeli już razem, to ze słabą herbatą, która nie zdążyła naciągnąć i nabrać mocy. Liście zaparzanej herbaty uwalniają duże ilości garbników, a te działają silnie na błonę przewodu pokarmowego, ograniczając wchłanianie białek i wiążąc niezbędne minerały. Garbniki niszczą też, drogocenną w drożdżach, witaminę B1, odpowiedzialną za prawidłowe działanie układu nerwowego.
Jeżeli taka słaba herbata nie przechodzi Wam przez gardło i pijecie tylko „siekierę”, to uzupełnijcie straty witaminy B1 w organizmie orzechami, grochem, fasolą, rybami lub pieczywem pełnoziarnistym i grubo mielonym.


2 komentarze:

Robert Marciniak pisze...

A ja ciacho pałaszuję z kawusią:)
Czy też to jest nie do końca dobre?

Unknown pisze...

dobre, dobre :)

Prześlij komentarz

adtx